Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα ΝΑ Κυκλάδων

Η Κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας της ΚΛΙΜΑΚΑ παρέχει τις υπηρεσίες της στο νησιωτικό χώρο των ΝΑ Κυκλάδων και ειδικότερα σε Νάξο, Ίο, Αμοργό, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θήρα, Θηρασιά, Ανάφη, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσι.

Η συγκεκριμένη περιοχή καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του νομού Κυκλάδων και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα που καλύπτει συνολικά μια περιοχή 850 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου και αποτελείται από τα παραπάνω νησιά, πολύ μικρά τα περισσότερα, με περιορισμένες αναπτυξιακές δομές και προβληματική μη καθημερινή πρόσβαση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ελλιπούς ακτοπλοϊκού δικτύου. O πληθυσμός ανέρχεται στους 40.000, ενώ τους θερινούς μήνες αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Έδρα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας έχει οριστεί η Νάξος λόγω της κομβικής θέσης του νησιού που καθιστά πιο εύκολη την μετάβαση στον υπό κάλυψη γεωγραφικό χώρο.

Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα του συνόλου των κατοίκων των νησιών που περιγράφονται ανωτέρω και συγκεκριμένα σε:

Α) Παιδιά, εφήβους και ενήλικες ασθενείς με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ουσιο-εξαρτήσεις κλπ.

Β) Υγιή παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αναζητούν συμβουλευτική υποστήριξη και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Γ) Εποχιακούς επισκέπτες – Έλληνες και αλλοδαπούς- που αντιμετωπίζουν κάποιο από τα ανωτέρω προβλήματα

Δ) Στην ευρύτερη κοινότητα και σε επαγγελματικές ομάδες όπως αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κλπ. όσον αφορά την ενημέρωση και εκπαίδευση αυτών σε θέματα ψυχικής υγείας

Η γραμματεία της ΚΜ ΝΑ Κυκλάδων λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι τις 17:00, η επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με ψυχίατρο είναι καθημερινή και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νάξου λειτουργεί σε 24ωρη βάση 365 ημέρες χρόνο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: